Jag har aldrig ansett mig vara petig med mat, för jag tycker ju så mycket om det. Det är först på senare tid, öhum, de senaste tio åren, som jag börjat plocka bort saker ur kosten. Jag vill inte ha det ena, inte det andra, och tillslut nådde det en punkt då min lista på ok-produkter krympte tills jag kunde räkna de på fingrarna. Inte ok! Speciellt inte för en kvinna som faktiskt älskar mat. Problemet har varit att sätta fingret på exakt vad jag vill ha ut av en måltid, vad det är jag vill ha på tallriken. Välja vad jag SKA äta istället för vad jag INTE ska äta. Så, genom en tidning jag läste i somras där jag stötte på ett par recept, och nu genom ett samarbete mellan fitness magazine och blueberry lifestyle bara klickar det. Blueberry Lifestyle - food for thought, det är verkligen ett varumärke som tilltalar mig. Vackert, smakrikt och nyttigt! Dessutom med hållbar inriktning. Gör mig lite glad i själen.
Denna vecka har Jonas och jag testat Green Garden Wrap. Det är tortilla (gärna fullkorn el. flerkorn) som du smör lite tahini eller ricottaost på. Man har på sallad gjord på kål (vi använder rödkål, men receptet säger vitkål), lite kryddig ruccolasallat, juice från en citron och sen dill. Över alltihop lägger du en klick hummus gjord på gröna ärtor, solroskärnor, lök och vitlök, soja- el. havregrädde och kryddad med persilja, salt och peppar. MUMS!
Älsklingen och jag ska till Stockholm i helgen för att se på den nya uppsättningen av Svansjön, får se om jag lyckas lura iväg honom till ett av Blueberrys serveringar ;)
En sak är i alla fall säker, den här boken vill jag verkligen ha - http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186603159.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar